Persoonlijke Alarmering

minifinder_pico_all_colors_gray_bg-1024x566-300x166

 

Persoonlijke alarmering voor ouderen.
We leven gemiddeld steeds langer. Gelukkig maar, zullen velen van u hierop denken. Een langere levensduur brengt echter ook vergrijzing met zich mee. Steeds meer mensen leven tot op hoge leeftijd zelfstandig. Hierdoor zijn steeds meer van hen afhankelijk geworden van persoonlijke thuiszorg door hun familie en eventuele begeleiding van buren. Mantelzorgers doen vaak hun best om hun ouders bij te staan, maar dit is niet altijd even makkelijk. Vaak hebben zij zelf kinderen, een full-time baan, andere sociale bezigheden en moeten zij daarbij nog tijd vinden om op hun ouders te letten. Stelt u zich voor dat een hoogbejaarde vrouw midden op de dag van de trap valt. Zal zij dit zelf kunnen melden? Zullen haar naasten of een hulpdienst dit tijdig te weten komen? Uit onderzoek van het CBS is gebleken dat in 2016 het aantal sterfgevallen waarbij een fatale val de oorzaak was, ruimschoots groeide ten opzichte van het jaar ervoor. Uit hetzelfde onderzoek bleek ook dat het aantal sterfgevallen als gevolg van dementie met 7 procent was gestegen. Dit zijn zorgwekkende ontwikkelingen. Al met al, neemt de behoefte aan adequate thuiszorg van ouderen dus toe.

 
WAT IS PERSOONLIJKE ALARMERING?
De term “Persoonlijke Alarmering” is op zich al erg suggestief. Met persoonlijke alarmering wordt beoogd om ouderen en andere hulpbehoevenden de mogelijkheid te bieden om zelf alarm te slaan en een meldcentrale of naaste familie in te lichten bij een ongeval. Daarnaast kan een alarm systeem in sommige gevallen ook zelf een probleemsituatie detecteren. Bijvoorbeeld een rookmelder die brand detecteert en dit vervolgens automatisch meldt bij een alarmcentrale of een sensor die bijhoudt hoeveel de hulpbehoevende beweegt. Hiervoor wordt gebruikgemaakt van eenvoudig bedienbare devices met knoppen. Hierbij kan gedacht worden aan een apparaat dat op een vaste comfortabele plek in huis wordt geplaatst, maar ook aan een draagbaar device. Het device kan zo worden ingesteld dat bij een druk op de knop een oproep wordt gedaan aan een meldcentrale die 24 uur per dag beschikbaar is. Daarnaast kan ook de naaste familie van de oudere onmiddellijk ervan op de hoogte worden gebracht dat hun ouder een melding heeft gedaan. Verder kan zo’n device worden voorzien van een knop die gebruikt kan worden om de noodoproep in te trekken. Hiermee hebben ouderen zelf controle en kunnen zij direct hulp vragen wanneer dit nodig is en deze ook weer intrekken zodat dienstverleners niet onnodig worden ingeschakeld.

 
VOORDELEN VAN PERSOONLIJKE ALARMERING
Ouderen of hulpbehoevenden krijgen door middel van de persoonlijke alarmering de mogelijkheid om zelf hulp in te roepen van een alarmcentrale en daarbij hun dierbaren direct hiervan op de hoogte te stellen. Concreet kunt u hierbij denken aan het eerdergenoemde voorbeeld van de vrouw die van de trap valt en alleen thuis is. Met behulp van persoonlijke alarmering kan zij zelf alarm slaan door simpel op een knop van het device te drukken. Hiermee kunnen ernstige en zelfs dodelijke ongevallen worden voorkomen. U kunt zich voorstellen dat het aantal sterfgevallen hierdoor kan worden teruggedrongen. Door middel van geavanceerde technologie kan deze persoonlijke alarmering ook worden gebruikt om te automatisch te checken of een hulpbehoevende wel in orde is. Bijvoorbeeld door automatisch een melding te laten doen bij de meldcentrale indien een hulpbehoevende zich al een tijdje niet meer heeft bewogen. Tot slot is de persoonlijke alarmering ook waardevol voor familie en dierbaren die meer gerust zullen zijn over het welzijn van hun ouder.

 
Sociale Controle
Wij van Sociale Controle zijn gespecialiseerd in persoonlijke alarmering. Heeft u interesse in ons systeem of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op via één van de onderstaande wegen. We kunnen u dan ter plekke van informatie voorzien of een afspraak inplannen met één van onze adviseurs.

 

Telefoon: 085-4018314
E-mail: info@sociale-controle.nl