Wat is Vaste Alarmering?


Het basis station van het zorg totaal systeem biedt unieke zorgoplossingen. De drie knoppen zijn zeer simpel in gebruik: rood bij paniek, groen om te annuleren, geel is instelbaar. Door het basis station te koppelen aan dect modules, een pir, rookmelder en een magneetcontact kunt complete zorg bieden.

Indien de bewoner zich niet lekker voelt kan hij op de rode knop drukken om een noodoproep aan te maken. Dit kan ook op een van de dect modules indien deze is ingeleerd op het basis station. Daarnaast kan er via een van de halszenders een oproep worden geactiveerd. Indien er geen nood is wordt de oproep geannuleerd door de groene knop.

Het basisstation kan dienen als een inbraak alarm wanneer de gele knop is geprogrammeerd als een security -knop. Het werkt dan als een medisch alarm wanneer u thuis bent en bewaakt uw huis wanneer u weg bent .

De gele knop van het basisstation kan worden geprogrammeerd als een inactiviteit , check in / out , weg / huis , niet- noodoproep of beveiliging knop .

De installateur kan gemakkelijk configureren via USB PC , internet of SMS programmering.

Deze centrale is voorzien van een GSM/GPRS aansluiting en een LAN aansluiting.

Geen vaste telefoon verbinding? Geen probleem, de Vaste Alarmering maar dan met een GSM module. De Vaste Alarmering is standaard uitgerust met een losse paniekknop. Door eenvoudig een knop in te drukken wordt er een spreek-luisterverbinding tot stand gebracht. Mocht u het later willen uitbreiden met meerdere DECT stations of wilt u toch wel de Bella erbij hebben? Dat is geen enkel probleem, het enige wat u dan moet aanschaffen is de DECT Module en de GSM/GPRS/GPS/SMS/3G Module. Natuurlijk zijn modules als: brandmelder, koolmonoxide melder, bewegingssensoren, trekkoord en val sensor, ook te combineren met de Vaste Alarmering.

Detectoren Modules


ZTC - PIR

De draadloze PIR van het zorg systeem maakt een bijzonder nuttige functie mogelijk. De PIR detecteert op aanwezigheid. U kunt zelf het tijdsvak instellen en ook hoe vaak er beweging moet zijn. Zo kunt u dus simpel in de gaten houden of de zorgbehoevende klant zich nog beweegt. U kiest het tijdsvak en de regelmaat van beweging. U krijgt een melding wanneer de klant langer dan de geoorloofde tijd geen beweging vertoont en u kunt daarmee tijdig aktie ondernemen.


ZTC - DC

Door een draadloos magneetcontact toe te voegen aan het zorg totaal systeem is het systeem ook in staat om de locatie te beveiligen wanneer de bewoner afwezig is. De door lithium batterij aangedreven PG-57MC ziet toe op het openen van deuren of ramen en geeft deze melding door de zorg totaal centrale. Krachtige magneten zijn opgenomen om een 20 mm ruimte tussen de deur contacten en de magneten te creƫren, waardoor de installatie flexibeler is. De batterij van het magneetcontact heeft een lange levensduur tot zes jaar.

ZTC - SD

Een rookmelder is onmisbaar in een zorgsysteem. Of het nu een vergeten pannetje melk is, een smeulende haard die vonken overbrengt of een andere vorm van rook of brand, het is levensgevaarlijk. Wanneer uw zorgbehoevende klant derhalve last heeft van rook is het belangrijk dat u dit snel weet en gelijk kan schakelen. Door deze rookmelding toe te voegen maakt u een complete zorg mogelijk.

Zorg dect module


ZTC - CP

Draadloze dect module. Deze module is ontworpen om binnenshuis een draadloze spreekluister verbinding te verkrijgen vanuit elke uithoek binnen de woning. Wordt vaak toegepast op het toilet, badkamers, slaapkamers en dergelijke. De dect module maakt verbinding met de hoofd unit b.v. ZTC-6 / 8 of de ZTC-Clasic, en de hoofd unit draagt zorg voor een spreekluisterverbinding met een mantelzorger of zorgmeldkamer.

Zorg halszenders / bediening Modules


RPB - 86R

De zeer lichte en compacte RPB-86R is de ideale toevoeging aan uw zorgsysteem. De halszender is zeer licht, ook een ouder persoon voelt niks van het dragen van deze sensor. Door de knop in te drukken activeert u de rode knop van het systeem en wordt er een spreek/luister verbinding gestart.


ZTC - VS

Deze Draadloze noodknop halszender met valdetectie staat in verbinding met de basis unit, en zal in huis bij een oproep of bij een val het systeem inwerking zetten om een noodoproep tot stand te brengen.

ZTC - PC

De ZRC-PC is een draadloos trekkoord voor hulpbehoevende welke een noodoproep willen doen. Dit trekkoord heeft een draadloze communicatie met de "ZTC Clasic, ZTC-6 en de ZTC-8.

Partners